Wat best te nemen bij Corona?

Wat doen als je Corona hebt en wat doen om je te versterken voordat je eventueel met Corona besmet raakt? 

Hoe reageer jij op Covid?

Het is duidelijk dat er een groot verschil is tussen mensen als het gaat over hun reactie op een virale infectie. De meesten weten het niet eens dat ze geïnfecteerd zijn. Anderen ondervinden een griepachtige malaise. En weer anderen zijn serieus ziek en een bepaald procent sterft er zelfs aan.

Een groter risico bij Covid?

Als je weet dat je mogelijk bij de ‘risicopatiënten’ zit, dan ga je natuurlijk je belastende factoren of die elementen die een rol spelen bij deze infectie op voorhand proberen aan te pakken.

Je huisarts zal je zeggen welke je risicofactoren zijn, moest je dat nog niet weten. Het is zeker de moeite om die risicofactoren aan te pakken als dat mogelijk is natuurlijk.

Overgewicht kan er zo een zijn. Hart – en vaatziekten. Diabetes… Het op punt zetten van deze problemen is dan zeker op zijn plaats.

Speelt beweging een rol bij preventie van Covid?

Ook gebrek aan beweging kan een invloed hebben op onze weerstand. Ongezonde voedingspatronen eveneens. Te weinig slapen of een ondermaatse slaapkwaliteit kunnen eveneens invloed hebben.

Zeker als iemand wat ouder wordt, hebben al die dingen een nog grotere invloed. Natuurlijk kun je aan het ouder worden zelf niet veel doen. Maar sommige punten kun je wel beïnvloeden.

Ouder worden, dehydratatie en immuniteit bij Covid

Een voorbeeldje. Ouder worden gaat gepaard met dehydratatie. Het vochtgehalte in het lichaam vermindert met de jaren. Goed drinken – we bedoelen water drinken – kan een extra hulp zijn om dehydratatie af te remmen en de immuniteit op peil te houden. Hoeveel? Gemiddeld een halve liter bronwater per 25 kilo lichaamsgewicht per dag. Dit zorgt voor een goede drainage. Dit is ook positief voor de bloedsomloop. Uiteindelijk heeft het drinken van water een positieve invloed op alle lichaamsfuncties en ook op de immuniteit.

Wat innemen bij Covid?

Van belang is zowiezo dat je veel water drinkt. Vitamine C bijvoorbeeld 3 à 5 maal 1 gram per dag kan een hulp zijn. Middelen met Echinacea worden vaak aanbevolen, maar het is waar dat het effect pas na enkele dagen echt op gang komt. Daarom is het goed zo vroeg mogelijk met deze immuunstimulerende plantaardige producten te beginnen. Een verdamper met essntiële oliën naast je bed is ook een mogelijkheid. Tea Tree olie,  Eucalyptus en Citrus zijn mogelijke oliën die je hiervoor kunt gebruiken. 

We zullen in volgende artikelen verder ingaan op extra mogelijkheden om de weerstand op peil te brengen en te houden.

In mijn boek ‘ Miljoenen beestjes overwinnen’ staan bruikbare tips in geval van infecties.


Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen