Je benen beïnvloeden je hersenen

Er zijn onderzoekers die beweren dat onvoldoende bewegen even slecht is voor het lichaam als roken. Maar wat is onvoldoende bewegen? Onze hersenen zijn zeer afhankelijk van een voldoende hoeveelheid zuurstof. Die hoeveelheid hangt af van de bloedsomloop naar het hoofd.

Die bloedsomloop kunnen wij beïnvloeden door te bewegen. Zeker als wij een zittend werk hebben of urenlang aan een bureau zitten, is het sterk aan te raden regelmatig op te staan en een boodschap te doen of een dossier zelf te gaan brengen. Daarbij de trap te nemen of even een omweg langs buiten te nemen. 

Eenvoudig, maar efficiënt én nuttig. Na 50 minuten serieuze concentratie 10 minuten zuurstof tanken. Waar hebben we dat nog gehoord of zelfs meegemaakt? Hoelang duurde een les aan de uniev? Oh ja, 50 minuten…

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen