Oplossing voor vijf winterkwalen


Verminderde weerstand
Winterhanden en -voeten 
Problemen met de luchtwegen
Depressiviteit 
Droge huid

Verminderde weerstand

In deze post-Covid tijd zijn er precies meer mensen die worstelen met de luchtwegen en die maar niet van hun hoest afkomen. Natuurlijk is preventie altijd het beste.

Wat zou je kunnen doen om je immuniteit op peil te houden?

  1. Echinacea-middelen zijn beslist de moeite waard. Ze hebben vooral een preventief effect. Echinacea moedertinctuur en ook samengestelde producten zoals Echinabell zijn aanbevolen, twee, best drie maal daags. Als je dan toch een infectie krijgt, moet  je best meteen reageren en elke twee uur 20 druppels nemen.
  2. Vitamine C-1000 minstens een ’s morgens en een s avonds. Als je een infectie blijkt te krijgen, is het goed zelfs elke twee à drie uur 1000 mg te nemen. Alleen opletten dat je geen diarree veroorzaakt.
  3. Ook Curcuma behoort tot de middelen die in infectiegevoelige maanden ingenomen kunnen worden.
  4. Saliethee heeft een heilzaam effect op de keel. Ook Salvia UE is een bijzonder goed middel bij de minste keelirritatie. Twee maal daags preventief. Bij de minste tekenen van infectie kan Salvia UE elke twee uur ingenomen worden.
  5. Zorgen voor zuivere lucht in huis is ook aan te raden. In de winter is dat toch wel een groot probleem in heel wat woningen. Elke dag buitenkomen en de kamers goed verluchten is nodig om te kunnen zorgen voor gezonde luchtwegen.koude handen in de winter

Winterhanden en -voeten

Koude handen en voeten wijzen vaak op een verminderde bloedsomloop. Ik weet wel dat elke dag bewegen of elke dag wandelen gemakkelijker gezegd is dan gedaan. Maar toch is deze raad echt op zijn plaats en is het streven naar voldoende beweging het beste wat je kan doen. In een vorig artikel hebben we het gehad over de invloed van rode cayennepeper op de perifere bloedsomloop. ( https://bioacademy.be/zeven-tips-tegen-winterhanden-en-voeten/ )

depri in de donkere tijd van het jaar

Winterdepressiviteit

De neiging tot depressiviteit is groter in de wintertijd. Het gebrek aan natuurlijk licht is blijkbaar een van de oorzakelijke factoren. Oplossingen? Je zomervakantie kiezen in de winter. En dan naar de zon vliegen. Sommigen zijn geholpen met speciale lampen die het zonlicht nabootsen.  Infraroodlampen blijken een positieve invloed te geven bij deze vorm van depressiviteit. Hypericum UE kan ook zinvol zijn bij depressiviteit. Altijd advies vragen als je Hypericum samen gebruikt met andere medicijnen. 

Droge huid in de winter

In de winter komt een droge schilferige huid meer voor. Johannesolie van Vogel is hier een optie. Calendula crème komt ook in aanmerking. Lijnzaadolie eveneens. Let op, van olie moet je slechts enkele druppels per keer gebruiken. Ook spaarzaam zijn met zeep als je een droge huid hebt.

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen