Preventie Covid?


Ik lees dat er nog agressievere varianten van Covid gaan komen. Hoe het ook zij, ik wil mijn weerstand preventief verzorgen en mijn immuniteit op punt stellen. Wat kan ik hiervoor doen?

J.W. uit Ninove

Het is zeer goed om preventief te denken. Op die manier verminder je de ernst van een eventuele infectie. Niemand zal ontsnappen aan griep of Covid. Het doorgeven van een besmetting gebeurt al vaak voordat je het zelf beseft dat je geïnfecteerd bent. Het gaat er dus niet om dat je niet besmet wordt, maar hoe je reageert op de virussen. Je immuniteit speelt natuurlijk een belangrijke rol.

Een speciale tip

Omdat alle organen samenwerken en het lichaam als één geheel reageert op een probleem, Covid in dit geval, is het goed te beseffen dat je steeds aandacht moet schenken aan jouw zwakste schakel. In een goed advies is er steeds een individuele component. Zijn het bijvoorbeeld hart en bloedvaten dan verdienen die extra verzorging op dat moment. Zijn het de nieren dan hebben die extra hulp nodig…

natuurlijke middelen bij ziekte

bij virale infecties zoals Covid is preventie belangrijk

Middelen algemeen aanbevolen

Vitamine D extra, zeker in de donkere helft van het jaar. Veel mensen hebben een tekort aan vitamine D. Volg best de dosering die opgegeven wordt op het doosje.

Zink: nog beter samen met andere mineralen en sporenelementen, dus in de vorm van een mineralencomplex

Multivitaminepreparaat: Multivitamine van Thompson is bekend, maar er zijn vele firma’s die soortgelijke vitaminecomplexen aanbieden.

Vitamine C: extra: Vit C-1000 zelfs drie maal daags een à twee tabletten.

Echinacea: Echinaforce van Vogel is bekend, maar heel wat firma’s bieden Echinaceamiddelen aan, samenstellingen die zeer interessant zijn zoals Echinabell.

Chlorella Recelin: in totaliteit 1,5 gram per dag als reiniger, maar tevens een vorm van geconcentreerde groente vol mineralen en vitaminen.

Probiotica: Middelen voor de darmflora, namelijk probiotica, omdat de darmen een cruciale rol spelen in de immuniteit.

Gember en mierikswortel kunnen ook in de keuken als extra gebruikt worden.

Al die middelen kunnen samen ingenomen worden als een stimulans voor een betere weerstand.

otitis voorkomen

elke dag een frisse neus ophalen verbetert de immuniteit

Niet vergeten

Voldoende water drinken omdat droge slijmvliezen veel vatbaarder zijn voor infectie.

Alcohol mijden.

Geraffineerd voedsel mijden – witte suiker en witmeel.

Elke dag buiten komen en wandelen of fietsen, bewegen dus.

Je kunt dus preventief beslist heel wat zelf doen.Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen