Waarom ben ik zo moe?

Amalgaamvullingen kunnen een rol spelen

Er zijn natuurlijk vele redenen voor vermoeidheid. Een reden zou wel eens kunnen te maken hebben met de vullingen van je tanden. In Scandinavië zijn metalen vullingen al enige tijd verboden. 

Deze metalen vullingen zijn wel sterker dan de composietvullingen, maar toch hebben ze een groot nadeel. Door elektrolyse komen er constant kleine beetjes van het amalgaan vrij in het speeksel. De mond is immers een vochtig milieu. Leg je metaal in een vochtig milieu, dan komt er metaal vrij door elektrolyse. Als dat in mond gebeurt, komt dat in ons speeksel terecht. We slikken het in. En het meeste wordt dan met de stoelgang geëlimineerd.

Amalgaam? Een langzame intoxicatie. Een chronische vermoeidheid

De bewering dat dit allemaal erg weinig zou zijn, klopt wel. Maar het probleem is dat dit elke seconde gebeurt, jaren lang. En dàt is het probleem. In feite stapelt zich dit op en na vele jaren ontstaat er een intoxicatie die helemaal niet meer toegeschreven wordt aan die vulling die 10, 20 of 30 jaar geleden gezet is geweest.


Het beste materiaal om tanden te repareren is nog steeds porselein. Gebakken klei dus. Wel erg duur. Maar wel natuurlijk en niet storend.


Amalgaam elimineren. De goede raad van de tandarts

Wat te doen als het een probleem is om de metalen vullingen te verwijderen en te vervangen? Want het zou kunnen dat een tand helemaal verloren gaat als je de vulling wegneemt, dat de overgebleven wand te dun is of dat de tand met een grote vulling belangrijk is voor de statiek van je hele gebit. In dat geval zal de tandarts wellicht afraden deze tand te saneren en het zo te laten. Wat kun je dan toch doen? De metaaldeeltjes die je jarenlang verzameld hebt zo veel mogelijk draineren en elimineren.

tanden amalgaanvullingen

Een bijzondere zoetwateralg tegen vermoeidheid

Er bestaat een middel dat een grote affiniteit heeft voor metaal. Chlorella, een zoetwateralg. Chlorella neemt metaal op en ‘reinigt’ op die manier het lichaam van de opgeslagen metaaldeeltjes. De kwaliteit van Chlorella speelt een rol. Chlorella uit de natuur bevat veel metaal. Deze algen hebben een reinigend effect gehad op het water waar ze in groeien. Deze algen zijn natuurlijk niet te gebruiken. Enkel die algen die metaalvrij gekweekt zijn. Dit gebeurt in metaalvrije recipiënten.

Chlorella tegen zware metalen

Naast de kwaliteit is de dosering van belang en de duur van inname. Een gram per dertig kilo lichaamsgewicht is nodig. Daarom is het interessant kleinere tabletjes te nemen, die van 250 milligram, omdat zo de dagdosis gemakkelijker is aan te passen. Voor iemand van 70 kilogram betekent dit ongeveer 3 maal daags 3 tabletjes van 250 mg. Best voor de maaltijden. Het is aanbevolen deze alg in te nemen gedurende de herfst en gedurende de lente, telkens drie maanden. 

De behandeling is langdurig. De intoxicatie gebeurt ook niet alleen via de mond. Heel ons milieu bevat zware metalen die een belasting kunnen vormen voor onze gezondheid. Chlorella bevat ook nog andere stoffen die ons goed doen.


Vergis je niet. Soms wordt Chlorella verward met Spirulina. Spirulina is iets anders. Dit is een zeewier, dat ook wel gebruikt wordt tegen vermoeidheid, maar dat een andere werking heeft via de schilklier.Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen