Wagenziek in de winter

Opmerkelijk dat ik vooral in de winter veel last heb van wagenziekte. Zelfs in een trein ben ik dan duizelig en misselijk. Wat ik ook doe, ik heb er geen vat op. In de zomer heb ik dat niet of toch veel minder, maar zodra het kouder begint te worden belemmert het mij heel erg. In de wintertijd heb ik eveneens veel huidproblemen. Heeft u een oplossing voor mij?

Mevr. P.J. uit Beringen

In de homeopathie zijn er enkele middelen die goed werken bij zeeziekte, autoziekte of wagenziekte..

Wellicht hebt ge minder of geen last als je zelf rijdt.

Voor jou is Petroleum aangewezen. Bijvoorbeeld Petroleum 5CH. Als je de ochtend voordat je met de auto weg moet, 10 druppels inneemt en dan misschien nog eens 10 druppels voordat je vertrekt (tenminste als je vertrek niet meteen in de morgen is), dan kan dat al voldoende zijn om veel minder last te hebben. Tijdens het rijden zou je nog eens 10 druppels kunen nemen als je het nodig hebt.

Petroleum werkt ook in op droge huid in de winter. Het middel doet dus veel méér dan invloed hebben op autoziekte. Het werkt op de huid, op de slijmvliezen van de darmen en werkt dan ook tegen de hoofdpijn die hier vaak mee gepaard gaat.

Een ander middel tegen autoziekte is Cocculus. Een kenmerk van dit middel is vermoeidheid. Slecht slapen verergert de symptomen. Koude, bewegen en frisse lucht verergeren de misselijkheid en de duizeligheid. Stilzitten is het beste om de tocht tot het einde vol te houden.

Tabacum is eveneens een veelgebruikt middel tegen misselijkheid. Hier is er vaak hoofdpijn, koud zweet en veel speekselvorming. Kenmerkend voor Tabacum is dat het raam open houden voor meer frisse lucht en met gesloten ogen wachten tot de rit voorbij is, verlichting schenkt. Tabacum 5CH 10 druppels helpt in dit geval.

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen