Pijn aan mijn duimgewricht

Ik werk in een dagopvangcentrum als verpleegster. Vroeger heb ik een letsel aan mijn rechterduim opgelopen door overbelasting. Ik heb zelfs een operatie aan dit duimgewricht ondergaan. Nu draag ik een brace om mijn duim minder te belasten. Maar de pijn wordt eerder intenser en is soms niet te verdragen. Zijn er mogelijkheden voor mij of ben ik gedoemd om constant pijnstillers te nemen?

C. v. B uit Herent

Dit is natuurlijk moeilijk te zeggen op afstand. Wat belangrijk is voor elk gewricht is dat dit zo veel mogelijk in beweging blijft. Immobilisatie veroorzaakt vaak problemen op langere termijn. Onbelast bewegen is de boodschap. Op een zacht balletje nijpen bijvoorbeeld.

De oorzaak van het gewrichtsprobleem bepaalt voor een groot deel hoe het moet aangepakt worden. In de loop van de tijd zijn er veel resultaten geboekt met Smeerwortel. Symphytum of smeerwortel heeft een heilzaam effect op het periost, het beenvlies. Dit vlies dat om het bot heen ligt, is bijzonder gevoelig. Dosering: Symphytum D6 drie maal daags 10 druppels. Na drie weken weet je als het zinvol is hiermee door te gaan.

Nog een mogelijkheid is organotherapie. Dit is een behandeling met gepotentiëerd weefsel – bv periost 4CH – articulatio 4CH of 5CH – enz. , dus met een verdunde oplossing van het soort weefsel dat geraakt is door het probleem. Maar deze methode is best over te laten aan vakmensen.

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen