Reisziek? Je vakantie is verbrod


Er is niets dat de vakantie meer kan verbrodden dat reisziekte. Zeker als je met de auto van de ene plaats naar de andere rijdt. Misselijkheid, algemeen onbehagen, mogelijk duizeligheid zijn de belangrijkste symptomen. Sommige mensen hebben zelfs een aanleg om reisziek en zeeziek te zijn.

Naar buiten kijken of van voor zitten kan dan wel wat helpen, maar als de misselijkheid eenmaal opkomt, is er niets meer aan te doen. Dan zijn de volgende uren naar de vaantjes. Dan is er die dag niets meer te genieten.

Natuurlijke hulpmiddelen tegen reisziekte

Ja, beslist. Het allerbeste is dat een homeopaat je een aangepast middel uitkiest.

Maar ik wil je graag enkele klassiekers noemen met hun hoofdkenmerken. Misschien is het de moeite waard om dan die middelen, die het meest in aanmerking komen voor jou, in voorraad te hebben. Zodat je niet zonder zit als je het nodig hebt.

Misschien kun je ook een middel uitproberen als het efficiënt werkt bij jou.

In dat geval kun je het middel preventief innemen. Te beginnen enkele uren voor het vertrek en dan om de twee à drie uur…

Autoziek? Je vakantie is verbrod

Cocculus 5CH of 30K. Reisziek of zeeziek met misselijkheid en duizeligheid zijn de meest belangrijke kenmerken. De mensen bij wie dit middel past, kunnen ook niet tegen koude wind of tocht.

Misselijkheid

Duizeligheid

Verdraagt geen koude lucht

Zit liever niet recht; maar gaat liggen

Petroleum 5CH of 30K is ook een middel tegen reisziekte of zeeziekte. Waarbij de klassieke misselijkheid, gepaard gaat met plots braken. Typisch is hier de platte stoelgang en een uitgeput gevoel.

Misselijkheid

Plots braken

Uitgeput gevoel

Neiging tot diarree

Duizeligheid bij het rechtkomen

Tabacum 5CH of 30K is aangewezen bij reisziekte waarbij de persoon juist verlichting krijgt bij frisse lucht of koele wind; maar toch heeft hij of zij het dan koud. Het zweet breekt uit. De persoon wordt erg bleek.

Misselijkheid

Overgeven

Koud zweet

Bleek gezicht

Frisse lucht brengt verlichting

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen