Verzorg je lever op het juiste moment

Nu de lente voor de deur staat is het goed aandacht te schenken aan de lever.

Ons lichaam is onderhevig aan ritmes. Het dag en nacht ritme. Bij een vrouw is er natuurlijk ook de menstruatiecyclus. Maar er zijn veel meer ritmes die een rol spelen. Zo werkt de lever het sterkste in de lente. Dan is die ook het gevoeligste. Vooral in het begin van de lente is het goed lever en gal extra te verzorgen.

In de fytotherapie zijn vijf middelen bijzonder heilzaam voor lever en gal. Elk van  die middelen heeft zijn eigen modaliteiten en eigenschappen.

Silybum

Het eerste is Sylibum (marianum) UE ( het bekende Mariadistel )

Dit middel draineert de lever en heel speciaal de vena porta, dit is het vaatstelsel dat van de darm naar de lever gaat. ( Problemen in dit vaatsysteem is te herkennen aan de aambeien ). Als je Silybum UE 30 druppels ‘s morgens  en 30 druppels ’s avonds voor het slapen inneemt, dan heeft dit plantaardig middel dubbel effect.

Taraxacum

Taraxacum UE ( Paardenbloem ) is aangewezen bij alle vormen van leverinsufficiëntie. Het draineert de galwegen en stimuleert de spijsvertering. Maagstoornissen, beslagen tong en verminderde eetlust zijn extra aanwijzingen. Dit middel eveneens minstens twee maal daags innemen gedurende 8 weken.

Taraxacum is het levermiddel bij uitstek

Chelidonium

Chelidonium D3 ( Stinkende Gouwe ) is een zeer goed levermiddel dat als typisch kenmerk pijn aan het rechter schouderblad heeft, kleurloze ontlasting en zeer donkere urine. Twee à drie maal daags 10 druppels.

Chlorella

Chlorella ( zoetwateralg ) gedurende de lente innemen is zeer zinvol. Het reinigt de darmen, de galwegen en de lever. Chlorella kan ook een boost geven aan je energie. Wat je nodig hebt per dag is ongeveer 1 gram per 30 kilogram lichaamsgewicht. Best drie maanden lang innemen.

Juniperus

Juniperus communis gemmae D1 is eveneens een super middel voor chronische leverproblemen. Dit mag 3 maal daags 30 druppels.

Rosmarinus gemmae D1 is meer voor galblaas drainage

Vind je het moeilijk om te kiezen dan kan een samengesteld levermiddel de beste keuze zijn, bijvoorbeeld Cardubell. Als je dit complexmiddel 6 weken lang, drie maal daags inneemt, dan betekent dit een speciale verzorging van de lever op het juiste moment.

water drinken is belangrijk bij detox van het lichaam

In deze periode een vasten inlassen is zeker heilzaam. Best is het dan om alkohol te mijden. Extra water drinken is eveneens zeer aan te bevelen.

 

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen