Nu is het moment voor Chlorella. Wat zijn dan de voordelen?

Nu is het moment voor Chlorella. Wat zijn dan de voordelen?

Timing is ongelooflijk belangrijk. Bij vele aspecten van het leven. Soms staat de deur open. Soms is die op slot? Deze tijd van het jaar staat de deur wagenwijd open om het lichaam te reinigen. Nu is het moment om Chlorella in te nemen.

Waarom zou je chlorella innemen?

Omdat het een geweldig gezond product is.

Waarom zou je chlorella speciaal in deze tijd van het jaar innemen?

Omdat het nu extra voordeel geeft. Het effect is dubbel. Het lichaam is in de lente er op ingesteld zich te reinigen.

Wat doet chlorella?

  • Geeft boost van energie
  • Doet goed aan de lever
  • Zit boordevol vitaminen en mineralen
  • Heeft een bijzonder reinigend effect
  • Draineert zware metalen

Chlorella: een specialleke uit de natuur

Als het juist gekweekt wordt, is het een puur natuurlijk plantaardig middel, super voor de gezondheid.. 

Chlorella is een zoetwater alg. Van nature heeft deze waterplant de neiging om metalen uit het water te halen en is als zodanig een waterreiniger. Uiteraard dienen wij de chlorella die in de natuur gegroeid is, niet te gebruiken. Het materiaal dat die plant heeft opgenomen zouden we dan ook innemen. Chlorella die voor medische doeleinden dient, wordt dus in metaalvrij water gekweekt. 

Chlorella is een supergroente voor onze gezondheid

Deze zoetwateralg geeft je een boost van energie.

Het zit boordevol chlorofyl. Het zit vol vitaminen en mineralen. Chlorella bevat eveneens veel eiwitten. 

Het middel heeft een bijzonder vitaliserend effect.

Oplossen van milieuverontreiniging

De meest bekende eigenschap van chlorella is toch wel zijn reinigend effect. Het is een weldaad voor de lever. En het heeft een grote affiniteit voor metalen.

Als we spreken van milieuvervuiling dan is er heel vaak sprake van metalen. Zware metalen worden in de natuur uitgestoten door verbrandingsmotoren, door de industrie, door verbranding van fossiele brandstoffen.

Heb jij metalen tandvullingen?

Maar de aanval is niet alleen van buitenaf. Als je ooit metalen vullingen hebt gekregen of misschien nog hebt, is er bijna altijd een extra metaalbelasting bij jou aanwezig. Er is dus ook een aanval van binnenuit. Metaal komt altijd een beetje vrij in een vochtig milieu. De mond is continu vochtig door het speeksel en veroorzaakt een elektrolyse van de metalen vullingen.

Er komen metaaldeeltjes vrij in het speeksel. Dit is weliswaar zeer weinig. Het meeste wordt dan nog eens gedraineerd via de lever en de darmen. Maar het probleem is dat dit constant of continu gebeurt. En na tien jaar, na twintig jaar en meer, constant die metalen in de mond hebben gehad, kunnen we ons wel voorstellen dat er een zekere intoxicatie is ontstaan. Zware metalen hebben invloed op de stofwisseling. Waarschijnlijk heeft het lichaam dat op de minst schadelijke plaats ‘gestockeerd’ of opgeslagen. Maar het is wel aanwezig.

Extra redenen om chlorella te nemen.

Ook als je geen amalgaamvullingen hebt, er zijn extra redenen om chlorella te nemen.

Niemand ontsnapt aan de gevolgen van industriële verontreiniging.

De luchtverontreiniging, onze voeding waarin ook zware metalen aanwezig kunnen zijn – ik denk aan insecticiden en bepaalde vissoorten zoals tonijn uit Franse wateren van de Atlantische oceaan, zijn extra redenen om regelmatig chlorella in te nemen.

Ook als je dus geen amalgaam of metalen vullingen hebt ( gehad ), is dit nog een extra sterke reden om elk jaar een chlorellakuur of meer toe te passen. Dit is echt wel de moeite waard.

Vooral de hele lenteperiode en de herfst zijn momenten bij uitstek om het lichaam te helpen om zijn toxinen kwijt te raken.

Praktisch : Hoe chlorella gebruiken?

Chlorella helpt om te detoxen

Hoeveel? Als je bijvoorbeeld 85 kg weegt is drie gram per dag een goede dosering. Dit betekent één gram per 30 kilogram lichaamsgewicht. Dit moet je dan twaalf weken innemen. Meestal zijn de verpakkingen daar ook op afgestemd. Chlorella van Fytobell  is een interessant product onder andere omdat het uit Zuid Korea komt. Daar wordt zeer goed toegezien op de juiste kweeknormen. Het moet ook beschermd tegen het licht verpakt zijn en na openen moet de verpakking ook weer goed gesloten worden omwille van het feit dat chlorella gevoelig is voor oxidatie (door licht, lucht en warmte).

Geef je lichaam een supercadeau omdat de inname van chlorella in deze periode van het jaar een dubbel effect heeft.Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen