Last van Jicht? Neem zoethout

Zoethout is erg geliefd bij mensen met jicht en gewrichtspijnen. Vaak wordt het in de vorm van thee ingenomen. De smaak van de wortel is aangenaam en wordt gebruikt om slecht smakende medicijnen te verbeteren. Het heeft ook een verzachtend effect op gewrichtspijn. Het zou de concentratie zuren in en rond de gewrichten verminderen.

Zoethout thee tegen gewrichtspijn

Helpt bij jicht, maar opgelet bij hoge bloeddruk

Wel wordt een overmatig gebruik van zoethout afgeraden omdat het een invloed heeft op het hart en op de bloedsomloop. Het zou de bloeddruk kunnen verhogen. Dit is echter niet het geval bij een gebruik van drie maal daags 2 gram per kop thee.


Zoethout wordt nog meer toegepast om taaie slijmen uit de longen te krijgen. Ook op dit terrein is dit natuurproduct zeer efficiënt gebleken.


Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen