Behandel je stress

Hoe doe je dat?

Door positief te denken

Kan je alleen al met positief denken je stress beheersen? Dat zou toch fantastisch zijn. Want die kracht hebben we constant ter beschikking. We hoeven er niet voor naar de apotheek te gaan of onze portemonnee open te doen.

gebruik de kracht van het denken om stress te overwinnen

De vraag is: hoe kan je precies de kracht van je denken gebruiken om het evenwicht in periodes van spanning te bewaren of te herwinnen? Hoe realiseer je dat op je werk en in het dagdagelijkse leven?

Soms kan het leven heftig zijn, de problemen overweldigend. En dreig je te verdrinken. Het kan natuurlijk zijn dat je dan professionele hulp nodig hebt. Maar toch kan je ook veel zelf doen. Communicatie speelt hierin een cruciale rol. Zowel om jezelf goed in te schatten, als om anderen en hun emoties beter te begrijpen. Stressbestendig zijn heeft voor een groot deel te maken met een efficiënte communicatie met anderen én met jezelf.

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen