Snoep jij ook meer bij stress?

Stress betekent in algemene zin dat je ‘aangevallen wordt’ of dat je ‘in gevaar bent’. In die toestand roept ons organisme alle hens aan dek om te kunnen wegrennen of om zich te verdedigen. Dit betekent dat er automatisch meer glucose vrijkomt in het bloed. 

Maar we hoeven praktisch nooit weg te rennen! Meestal zitten we te stressen achter onze werktafel, of zelfs in onze zetel… Van die extra opgeroepen energie wordt dan weinig verbruikt!

Als we op dat moment nog eens suiker gaan eten of extra gaan snoepen, wordt de hoeveelheid glucose in het bloed onnodig verhoogd. Dit kan zelfs leiden tot een belasting van de alvleesklier. Een abnormale hoeveelheid glucose in het bloed heeft op termijn een negatief effect, onder andere op de bloedvaten. Een grote reden dus om zeker bij stress het snoepen te mijden.

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen