Stinken, kostbaar én gezond

Wonderbaarlijke “visvangst” in Jemen: arme vissers steenrijk na vondst van ambergrijs in buik van dode walvis.

In Jemen zijn 35 straatarme vissers in één klap steenrijk geworden door een kostbaar goedje dat ze vonden in de ingewanden van een ronddobberende dode potvis. Het klinkt als een sprookje, maar het is wel degelijk waar. Wat de vissers ontdekten, was ambergrijs, een zeldzaam natuurproduct dat wordt gebruikt in de parfumindustrie.

VRT news 2 juni 2021

Verder las ik in dat artikel:  ‘In het karkas vonden ze maar liefst 127 kilo ambergrijs, goed voor anderhalf miljoen dollar. Dat is als de loterij winnen. Al helemaal in het straatarme Jemen ... Toen we dichterbij het karkas kwamen, roken we een sterke geur", vertelt een van de vissers. "De geur was niet echt aangenaam, maar hij betekende... veel geld".

Dit deed me denken aan dertig jaar geleden, toen ik bezig was met een idee voor een natuurlijk middel bij overgangsklachten. Ambra grisea was niet onbekend in de natuurgeneeskunde.

Potvis

Ambra werd een belangrijk bestanddeel van de formule van Famosan. Want zo ging het nieuwe middel voor de menopauze heten. De testen waren zeer belovend. Natuurlijk was ik erg blij dat het idee werd aanvaard maar meer nog dat de uiteindelijke formule erg efficiënt bleek te zijn.

Ambra grisea is een afscheiding van de darm van de potvis, een erg zeldzaam product. Gelukkig heb je maar weinig nodig om Famosan te fabriceren. Dit werd gecombineerd met Cimicifuga en andere plantaardige ingrediënten. Ambra grisea wordt dus niet alleen in wereld van de parfumerie gebruikt, maar eveneens voor de gezondheid. Famosan is nog steeds een belangrijk A. Vogel – middel tegen overgangsklachten te verkrijgen bij A. Vogel.

hoofdpijn oplossingen

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen