Wat moet er in mijn huisapotheek?


Ik ben bezig een huisapotheek van natuurlijke producten samen te stellen. Dit is nodig omdat we in de lente en zomer daguitstappen maken. En dan kan er al gemakkelijk een klein ongevalletje gebeuren. Wat ik nog zoek zijn middelen die gebruikt kunnen worden bij kleine verwondingen, schaafwonden en kneuzingen. Kan u mij advies geven wat ik zeker in huis moet hebben?
Mevr. J. P. uit Gent

Het is zeker zinvol om enkele middelen in huis te hebben.

Het eerste waar ik aan denk is Arnica montana ( flores ) MT. 

Dit middel is bijzonder interessant bij kneuzingen, verstuikingen en bloeduitstortingen. Het heeft het vermogen om inwendige bloeduitstortingen snel weg te werken, waardoor de genezing aanzienlijk wordt versneld.

Het is mogelijk een met Arnica doordrenkt gaas aan te brengen en daarover een verband aan te brengen. Tegelijk is het innemen van Arnica een hulp om snel resultaat te hebben. Maar dan moet je een gepotentiëerd preparaat gebruiken bijvoorbeeld Arnica D3 of D6 10 à 20 druppels elk uur.

Calendula officinalis MT kan eveneens als een ontsmettingsmiddel op een wonde worden aangebracht. Het bevordert ook de wondgenezing. Ook bij schaafwonden is Calendula een heel interessant middel om te gebruiken omdat het de genezing bevordert.

hypericum

Als een verwonding erg pijnlijk is en zenuwuiteinden geraakt zijn is Hypericum MT de moeite waard. Het kan bij uitwendig gebruik de pijn verzachten en het kan ook tegelijk ingenomen worden; eveneens 10 à 20 druppels elk uur.

Wat hoort zeker thuis in je huisapotheek? Arnica MT, Calendula MT, Hypericum MT en Arnica D6.


Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen