Supergevoelig voor zuurstof

De hersenen zijn bijzonder gevoelig voor de hoeveelheid zuurstof die ze ontvangen. Enkele minuten zonder en we vallen al bewusteloos. Dit wijst er op dat het gehalte zuurstof van essentieel belang is voor een goed functionerend zenuwstelsel. 

Bij stress staat speciaal ons zenuwstelsel onder grote druk. Op dat moment werkt dat orgaan op volle toeren. Dan is de nood aan zuurstof bijzonder hoog. Dan is zuurstof nog belangrijker dan ooit. 

Op dat moment betekent wandelen in het bos of fietsen in de velden of gewoon een uurtje wandelen terwijl we goed ademen, een weldadige verzorging van de hersenen. Als we onder druk staan is goed ademen en extra zuurstof tanken de beste verzorging voor ons brein. 

Aan de Univ is het zo dat een lesuur maar 50 minuten duurt. Meestal is de concentratie dan gezakt. De overige tien minuten zouden best gebruikt worden om even wat zuurstof te tanken. Op kantoor is dit evenzeer van toepassing.

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen