Stoort elektriciteit je slaap?

Ik heb een speciaal kussen gekocht. Toch blijf ik problemen hebben met mijn slaapkwaliteit. Ik ben uitgeput, val snel in slaap, maar na enkele uren ben ik weer aan het woelen. Tot nu toe is er niets dat me echt geholpen heeft een verkwikkende slaap te hebben. Zelfs het slaapmiddel dat ik een tijdje geprobeerd heb, heeft niet echt goed gedaan. Ik heb gehoord dat elektrische toestellen aan bed de slaap kunnen verstoren. Is dat zo? Heeft u een tip voor mij?

Mevr. A. M. uit Helmond - Nederland

Er zijn heel wat factoren die de slaap kunnen bepalen. Dan denk ik aan emotionele problemen die ons dag en nacht belasten en die dan ook de nachtrust verstoren. Dit soort problemen zijn helaas niet altijd uit de weg te gaan.

Wat kan je slaap verbeteren?

Wat je zeker moet nagaan is dat je wel echt elektro-vrij slaapt. Wat wil dit zeggen? Dat er geen elektromagnetische invloeden zijn die je slaap negatief kunnen beïnvloeden.

beter slapen

Het kan zeer storend zijn voor de hersenen als je bijvoorbeeld je gsm oplaadt op je nachtkastje. Dat je GSM dan verbonden is met het elektriciteitsnet zorgt er voor dat je met je hoofd in een veld zit dat je stoort. Als je fit en gezond bent, compenseer je dit. Maar er zijn momenten in het leven dat je dit niet zo goed neutraliseert. Dit wordt  wel eens weggelachen, omdat de invloed zo miniem lijkt. Die redenering klopt als je spreekt over de invloed overdag. Maar ’s nachts zijn we veel gevoeliger voor elektromagnetische invloeden omdat ons eigen corrigerend lichaamsveld blijkbaar veel kleiner wordt tijdens de slaap. Tijdens de nacht kunnen kleinere elektromagnetische velden storend zijn voor onze slaap. Zeker als we niet meer in staat zijn om die negatieve invloeden te compenseren of te neutraliseren, doordat we ziek zijn bijvoorbeeld.

Een elektrisch bed en je slaap

Wat eveneens vaak vergeten wordt, is de invloed van een elektrisch verstelbaar bed. Meestal blijft de stekker van het elektrisch bed de hele nacht in het stopcontact steken. Je begrijpt dat het motortje onder het bed dan continu onder spanning staat en dat er dan ook constant een elektromagnetisch veld is dat verdeelt wordt over heel het bed, omdat het bedkader in metaal is. In feite slaap je op een motor onder spanning, hetgeen nefast kan zijn voor je gezondheid. Logisch dus dat je de stekker van je bed uit het stopcontact moet trekken voordat je gaat slapen.

Die twee dingen kun je zeker al toepassen om in een veel betere conditie tot rust te komen.

Dan zijn er natuurlijk nog natuurlijke middelen en andere maatregelen die van belang kunnen zijn om een verkwikkende nachtrust te hebben. Binnenkort krijg je meer info over dit belangrijk item op de site van Bioacademy.

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen