Je schoenen wringen je de nek om

Een pijnlijke nek. Bijzonder vervelend. Het kan zelfs zorgen voor een storende hoofdpijn. 

Verkeerde schoenen kunnen de reden zijn van je nekpijn. Natuurlijk vergt dit een heel andere aanpak dat een hernia van een nekwervel bijvoorbeeld. 

je schoenen wringen je de nek om

De oorzaak van een pijnlijke nek? 

Vele mogelijkheden: 

  1. Verkeerde houding – vooral bij veel schermkijken. 
  2. Koude tocht langs de nek. 
  3. Een verkeerde beweging. 
  4. In een slechte houding slapen. 
  5. Een hernia van een tussenwervelschijf in de nek. Ten gevolge van een val of een ongeval bijvoorbeeld. 
  6. Een probleem met het gebit. Het kaakgewricht of een van de tanden. 
  7. Niet aangepast schoeisel. Dit zorgt voor een scheefstand van het bekken, waardoor de hele wervelkolom dit probeert te compenseren. Hoofdpijn kan zelfs het gevolg zijn.

Het komt er dus op aan eerst een goede diagnose te krijgen. En dan pas kan een goedgekozen en aangepaste behandeling volgen. Eerst even ‘het gezond verstand’ raadplegen, dan eventueel naar de huisarts, een osteopaat, een rugspecialist, een tandarts, een kinesitherapeut, een ergotherapeut…
Hun aanpak zal erg verschillen. 

Belangrijk dus om eerst de wortel van het echte probleem of de oorzakelijke elementen te weten te komen, voordat je denkt aan het kiezen van een behandeling.

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen