Waarover spreek je met de eigenaar van een vegetarisch restaurant? Toch ook soms over gezonde voeding, niet? ;)
Ik had het met Piet, eigenaar van NOORDOEVER in Leuven over alternatieven voor mayonaise toen ik met vrienden lunchte in zijn buffetrestaurant.
Daarop stuurde hij me een recept van een vegetarische dressing die zij ook gebruiken in hun keuken. Piet noemt het veganaise. Graag wil ik het met jullie delen:
in plaats van mayonaise
Veganaise Noordoever
Ingrediënten:
500 ml ongezoete sojadrink
45 ml appelazijn
20 ml ahornsiroop
75 gram mosterd
1 el zonnebloemolie
1 tl kala namak*, peper en zout
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een pot en mix met de staafmixer of in een keukenrobot.
* Kala namak is een vulkanisch steenzout uit de Himalaya dat naar ei smaakt.
een beetje experimenteren voor een gezond recept
Omdat zonnebloemolie veel (te veel) omega-6 bevat is lijnzaadolie een nog gezonder alternatief.
Ik heb vrienden die bijzonder goed kunnen koken. Ik stuurde een alternatief recept naar Anse om het te maken en de smaken eens te vergelijken.
Ziehier het alternatief recept:
Veganaise Marcel ;)
Ingrediënten:
500 ml ongezoete sojadrink
45 ml appelazijn
20 ml ahornsiroop
75 gram fijngeraspte mierikswortel
1 el lijnzaadolie
1 tl Herbamare en eventueel nog peper
Bereiding:
Doe alle ingrediënten in een pot en mix met de staafmixer of in een keukenrobot.
een salade wordt super lekker door een goedgekozen dressing
Niet moeilijk om te maken. Zéker beter dan mayonaisse. Beide recepten zijn gezond. Maar voor mij is de laatste nog beter én lekkerder. Aan jou om het te proberen. Of je te laten verrassen in Noordoever …