Begin jij te denken aan DETOX?

De grote lenteschoonmaak? Bij sommigen begint het al te kriebelen. Bij mij nog niet ;). Maar het is goed om er al aan te denken. Niet alleen voor de kasten. Nog belangrijker voor het lichaam. De winter kruipt in zijn nest, de lente komt piepen. Alles wordt fris gemaakt.

Wat moeten we doen om het lichaam te helpen bij dit natuurlijk reinigingsproces? Interessant te weten dat bijvoorbeeld in de lente de lever het meest actief is volgens de Chinese geneeskunde. De lever speelt een grote rol bij het detoxproces. Detoxen in die periode heeft het meeste effect.

poetsen, een zwaar karwijde lenteschoonmaak komt in zicht

Deelgebieden in het detoxen

Er zijn verschillende systemen die samen zorgen voor de drainage van toxinen.

We denken in de eerste plaats aan de nieren. Ook de darmen spelen mee. Maar de lever en galblaas, de luchtwegen en de huid spelen zeker geen minder belangrijke rol in dit proces.


Opmerkelijke samenwerking

Het is speciaal dat deze vijf systemen samen werken aan één groot doel: het lichaam in balans houden en het organisme te helpen om zijn afvalstoffen te elimineren. Het gaat hier om urine, stoelgang, om ‘afvalgassen’ en transpiratievocht. In principe zijn het telkens zuren die afgevoerd worden.

reinigend effect van ctiroen

wat helpt om echt te reinigen?

Hoe, wat en wanneer detoxen?

De maanden maart en april zijn misschien wel dé maanden bij uitstek om een reiniging te doen. Er bestaan heel wat methoden en manieren om te detoxen. Gewoon vasten kan al een hulp zijn. Je kunt ook een speciale methode gebruiken zoals de Mayrkuur. Of alleen sappen drinken, dus het sapvasten. Maar het hoeft niet complex te zijn.

Gecombineerde detox

Je hebt natuurlijk meer succes als je het lichaam in zijn totaliteit helpt. Hierbij wil ik je helpen door suggesties waar je misschien niet aan dacht. Wat ook speciaal is: dat je de adviezen best tegelijkertijd uitvoert, waardoor je organisme een totaalbehandeling krijgt en dus ook een totaaleffect.

De komende weken krijg je vijf artikeltjes met suggesties die je dan wel als een totaalpakket moet beschouwen en die je dan ook best tegelijkertijd probeert toe te passen. Hoe het lichaam detoxen via de huid, via de darmen, via de longen, de lever en gal en de nieren. 

Over de schrijver
Dokter Marcel Verheyen heeft in zijn veertigjarige praktijk een indrukwekkende expertise opgebouwd. In de meer dan 150.000 consultaties legde hij steeds de nadruk op een natuurlijke benadering en behandeling. Vele jaren is hij gefocust geweest op stress en alle problemen die daaruit voortvloeien zoals burn-out.
Reactie plaatsen