Wat kan je zelf doen tegen je hooikoorts?

Daar heb je het weer … hooikoorts. Niesbuien, verstopte neus, geïrriteerde en jeukende ogen. De periode van de allergieën tegen stuifmeel is weer aangebroken. Het verhindert het normale functioneren. Hooikoorts is echt een storend probleem. Wat zou je kunnen doen om verlichting te krijgen? Bestaan er natuurlijke hulpmiddelen?

Antihistaminica?

Moet ik dan elk jaar opnieuw antihistaminica gebruiken gedurende deze maanden? Met alle nadelen? Met al de bijwerkingen die deze middelen met zich brengen? Een droge mond, sufheid, mogelijk duizeligheid en slaperigheid? 


Helpt homeopathie bij hooikoorts?

In 1987 mocht ik op een congres over natuurgeneeskunde spreken in Den Haag. Dr. D. T. Reilly,  een Schotse arts uit Glasgow, was ook een van de sprekers. Hij gaf een toespraak over  een wetenschappelijk onderzoek dat hij gedaan had met hooikoortspatiënten. Het was een dubbelblindtest met Pollen D30. Hij had dus een middel laten maken met stuifmeel als grondstof. Dat stuifmeel werd verdund en gepotentiëerd zoals alle homeopathische producten. In dat onderzoek bleek dat Pollen D30 een duidelijk positief effect had op hooikoorts. Dit is natuurlijk maar een klein voorbeeldje.

Het is absoluut mogelijk hooikoorts met succes aan te pakken met eenvoudige natuurlijke middelen. 

Hooikoorts? Altijd de darmflora mee ondersteunen.

Bij vele vormen van allergie blijkt de darmflora een grote rol te spelen.

Ik raad daarom altijd aan, bij welk hooikoortsmiddel je ook neemt, ook probiotica te gebruiken. Allobiose is een middel bij uitstek om er extra bij te nemen. Twee maal een capsule per dag. Het is anti-allergisch en het werkt op de bacteriehuishouding van de darmen. 


Een greep uit de vele natuurlijke middelen tegen hooikoorts

Galphimia glauca D4 5 à 6 maal daags 10 druppels.

Pollinosan neusspray Vogel – meermaals sprayen per dag

Rhinallergy Boiron maximaal 6 tabletten per dag

Smilabell mondspray Fytobell – meermaals sprayen per dag

Pollen 5CH een à twee maal daags

Allium cepa D6  5 à 6 maal daags 10 druppels neusloop is irriterend en wordt erger bij warmte; tranen zijn niet irriterend

Er zijn natuurlijk nog heel wat andere keuzemogelijkheden. In onze praktijk hebben we altijd frequenties tegen hooikoorts gebruikt. Frequenties die dan op een chipje geladen werden.

Extra tips bij hooikoorts

Het kan een hulp zijn een met water bevochtigde zakdoek te gebruiken. En ook bij het slapengaan een vochtig gemaakte handdoek nabij je neus te hebben. De kamer zo stofvrij mogelijk maken is eveneens aan te raden.

De neusingang lichtjes met Calendulacrème insmeren helpt ook om minder last te hebben van het stuifmeel.