Eet je aardappelen koud

De patat is zo beroemd dat iedereen die probeert te claimen, zeker de aardappelfrieten. Ze worden zelfs French Fries genoemd terwijl ze toch uit Vlaanderen komen , niet...;)?

Een aardappel bestaat voor drie vierde uit water en toch is hij een van de favorieten uit ons dieet. Natuurlijk speelt de „patatfriet” hier de hoofdrol in de ranking. De meeste mensen vinden aardappelgerechten lekker. Er zijn ontelbare variaties in bereidingswijzen en recepten met aardappelen die erg gewaardeerd worden. 

 Aardappelen zijn gezonde groenten

Aardappelen eten is echter ook gezond. In feite zijn het groenten. Onze patat is rijk aan vitamine B-complex en mineralen, en bevat veel koolhydraten en zeer weinig vet. Dit maakt dat aardappelen zeer goed te gebruiken zijn bij vermageringsdiëten. Het is beter aardappelen op het menu te zetten dan brood als men te maken heeft met suikerziekte. Bovendien zijn aardappelen alkaliniserend, terwijl brood eerder het omgekeerde doet. Aardappelen vormen een prima energiebron om vitaal te blijven. 

Eet je aardappelen koud

Als je wil afslanken, denk je misschien dat frieten uit den boze zijn. Dit hoeft niet zo te zijn. De olie die je gebruikt speelt ook een rol. En wat denk je van de airfryer? Dan hoef je amper of geen verhitte olie te gebruiken.


Een kleine tip: gekookte aardappelen koud laten worden en achteraf, de dag nadien bijvoorbeeld,  in de salade gebruiken is zeer interessant als je tracht af te slanken. Omdat de koolhydraten uit koude aardappelen langzaam worden opgenomen vormen die geen belasting voor insulineproductie van de pancreas. Dit is een tip uit ons afslankprogramma Perfektline. Neem meteen een abonnement op dit 12-weken-programma om gezond en blijvend af te slankenKLIK HIER